19 de febrer 2016

TOP 5: Els passos (i materials) imprescindibles del meu flux de treball

Hola! Torno amb el meu TOP 5 on avui t'explico els 5 passos imprescindibles del meu flux de treball i el material que utilitzo durant un projecte de documentació. 


1. FOTOGRAFIAR

Generalment, el procés de documentació l'inicio fotografiant. Faig les fotos amb una Nikon D5000 que és el regal que em va fer el Josep Manel quan va néixer el Roc. La joia però va arribar uns nadals (i unes classes online) més tard, que és l'objectiu de 50 mm f 1.4, que permet entrar molta llum i amb el que puc fer el desitjat efecte bokeh, o en altres paraules, l'efecte cremós i difuminat del fons. Des de llavors no he tornat a canviar mai més d'objectiu. El que passa és que la càmera pesa i és poc discreta per segons quines situacions, així que si estic fent un projecte com el "Day in the life" o el "Week in the life" en el que faig moltes fotos durant el dia i he de fer fotos a la feina, al gimnàs, o a l'escola del Roc, o simplement no porto la càmera al damunt, les faig amb l'iphone 6s.2. EDITAR

Les fotos de la càmera les edito a l'ordinador amb el Photoshop CS6 i les del mòbil amb les aplicacions d'edició de fotografies que et vaig ensenyar aquí. Generalment edito l''exposició, el contrast, la saturació i les retallo a la mida que necessito segons el projecte.3. IMPRIMIR

Imprimeixo les fotos a casa. Tinc la impressiora Canon Pixma ix6550 que després de molts tutorials de youtube vaig poder configurar amb la càmera i l'ordinador per a què imprimís les fotografies amb els colors tals com jo els veia a la pantalla. I ara estic encantada. He provat d'imprimir les fotos en una casa de fotografia o en una imprempta però el resultat mai m'ha acabat de satisfer i, a més, no tinc la immediatesa de fer-ho des de casa. Normalment faig servir paper fotogràfic brillant per a les fotos i cartolina blanca per als textos, a mida DIN A4 ó 10 x 15 cm, i després ja les retallo si fa falta.
4. EXPLICAR LA HISTÒRIA

Generalment escric la història a l'ordinador en un document que dissenyo a photoshop i a la mida que hauré de retallar la cartolina. Utilitzo diferents tipografies però darrerament m'he aficionat a la Remington Noseless, a la Gili Sans, a la Calibri i a la Verdana. Una de les coses que tinc pendents és escriure a mà però hauré de fer caligrafia abans!
5. SCRAPEJAR

I l'últim pas és scrapejar. Retallo les fotos i les cartolines amb una guillotina de Fiskars i les enganxo amb l'aplicador de cinta adhesiva de doble cara de Scotch . Ja saps que tinc un estil molt net i simple així que afegeixo una mica de guarniments al projecte només per a donar una mica de vida, de color o d'èmfasi a alguna cosa però sempre acabo pensant que menys és més. Els guarniments dels últims projectes són de l'Ali Edwards a la que estic subscrita mensualment als seus "Story Kits" que rebo per correu. Últimament, una vegada acabo el projecte, intento esforçar-me a exposar-lo d'alguna manera, perquè no quedi perdut a l'ordinador o en un calaix, i busco un marc  per penjar-lo a alguna paret de casa, exposo els àlbums acabats en estanteries del menjador, o els pujo a a instagram o al bloc.
I fins aquí els TOP 5 d'avui!
Fins aviat!


2 comentaris:

 1. No entiendo mucho pero me parecen unos consejos interesantes...
  Saludos!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gracias! Me estoy planteando escribir también en castellano...Un beso!

   Elimina

designed with love by lacapsadegaletes